USA:s största arena fortsatt alkoholfri
Michigan Stadium. Foto: Gregory Shamus/TT

USA:s största arena fortsatt alkoholfri

Alkoholservering har diskuterats, men nu säger Michigan stadium bestämt nej. ”Folk inser inte vad det innebär att hantera 115 000 besökare. Alkohol skulle inte göra vårt jobb lättare”, säger en företrädare för arenan.
Av: Pierre Andersson

Just nu diskuteras alkoholförsäljning på flera av USA:s största arenor – som länge varit alkoholfria. Ölförsäljning har inletts på prov på flera håll, den drivande faktorn sägs vara – precis som i Sverige – ekonomin.

Michigan stadium, även kallad ”The big house”, är USA:s största arena med en publik på upp till 115 000 personer på de matcher i amerikansk fotboll som spelas där. Här har man nu bestämt sig för att fortsätta ha en alkoholfri arena.

– Ibland förstår inte folk vad det innebär att hantera 115 000 besökare, säger Dave Brandon, sportchef på University of Michigan som äger arenan, till Ann Arbor News. Jag tror inte att alkoholservering skulle göra jobbet enklare.

Dave Brandon menar att riskerna – och det faktum att många av arenans besökare inte har åldern inne för att dricka – är viktigare faktorer än vinsterna.

 

Dela artikeln:
0