Karin Hagman blir IQ:s nya vd
Karin Hagman, tillträdande VD på IQ. Foto: Pressbild/IQ.

Karin Hagman blir IQ:s nya vd

Karin Hagman är kommunikationschef på fackförbundet Kommunal. Den 1 januari tillträder hon tjänsten som ny vd för IQ.
Av: Eva Ekeroth

– Det ska bli väldigt roligt och spännande. Jag hade inte tänkt lämna Kommunal så snart. Jag har bara varit där i två och ett halvt år, men sådana här jobb växer inte på träd, säger Karin Hagman till Accent om sin nya tjänst.

Hon har precis varit och hälsat på IQ och träffat alla medarbetare.

– Jag tillträder inte förrän vid årsskiftet, men nu vet jag lite mer om hur de arbetar och ser mycket fram emot att börja, säger Karin Hagman.

Har du någon relation till IQ sedan tidigare?

– Nej, inte mer än att jag är tonårsförälder och har fått hem Tonårsparlören i brevlådan, säger hon.

Varför lockade tjänsten dig?

– När jag förstod vilka frågor de jobbade med blev jag väldigt imponerad. Mitt första jobb var på RFSU. Jag har jobbat med sexualpolitik, arbetsmarknadsfrågor och bostadspolitik. Det är frågor som berör. Nu ska jag jobba med alkoholfrågor som också berör alla människor, vare sig man dricker eller ej.

Hon anser att det är viktigt att få igång diskussion.

– Hur man kan få bra samtal och få människor att reflektera över sin konsumtion tycker jag är intressant och viktigt, särskilt i vår tid av normalisering av alkoholdrickande. Sedan jag sökte jobbet har jag börjat tänka mer och mer på det.

 

I jobbet på Kommunal kastades hon snart rätt in i en alkoholskandal.

– Jag hade jobbat där ett halvår när skandalen briserade. Vi hade en väldigt dålig alkoholkultur som vi fick ta tag i. Så jag har verkligen sett vilka konsekvenser det kan få för en arbetsplats. Det har vi fått ordning på nu. Vi har genomfört ett stort åtgärdsprogram och bjuder numera aldrig på en droppe alkohol. Det har jag varit med och drivit igenom, säger Karin Hagman.

Dela artikeln:
0