IOGT-NTO-ordförande mordhotad efter kritik mot ny lag

Av: Eva Ekeroth

Från och med idag är det tillåtet för äldreboenden att servera alkohol till de boende utan att ansöka om särskilt serveringstillstånd. Enligt Dagens Nyheter mordhotades Medelpads kretsordförande när hon kritiserade lagen.

När lagförslaget kom förra året uttalade sig Mariann Wasserman, ordförande i IOGT-NTOs Medelpadskrets, kritiskt i en artikel i tidningen Dagbladet. Efter det utsattes hon för verbala påhopp samt mordhot av en man per telefon.

– Han sade att jag borde bli ihjälslagen med en hammare, säger Mariann Wasserman till DN.se.

Hon blev förvånad över att hennes uttalande väcker så starka känslor, men har valt att inte polisanmäla hotet. Sina åsikter står hon dock fast vid och hon skulle önska att äldreboendena förblev alkoholfria. Hon betonar dock att det inte är någon prioriterad fråga.

– Det är ingen stor sak för oss. Det betyder ju inte så mycket om man får dricka alkohol på äldreboenden. Det är ju inte så att det blir några slagsmål på gatorna av det och det är väl inga barn som far illa heller. Om den högsta lyckan för de äldre är att dricka vin till maten så är det väl så, säger Mariann Waserman till DN.

Eva Ekeroth

Dela artikeln:
0