IOGT-NTO arrangerar konferens om alkoholpolitik i Östafrika

”Alkohol är ett problem - Agera nu!” är temat för den tredje regionala konferensen om alkoholpolitik som arrangeras i Östafrika. Konferensen öppnades igår av Tanzanias vice hälsominister, Seif Rashid.
Av: Eva Ekeroth

80 deltagare från Kenya, Burundi, Uganda, Rwanda, Tanzania, Malavi, Sverige och Norge deltar. Bland dem finns parlamentsledamöter, ministrar, experter och människorättsaktivister.

Gunnar Kraft, regionchef för IOGT-NTO-rörelsens Internationella Institut i Östafrika, berättar att målet är att deltagarna ska dela information och erfarenhet kring effekterna av nuvarande regleringar och riktlinjer som finns i regionen.

− Alkoholindustrin lobbar för en lagstiftning som är så lite begränsande som möjligt. Konferensen och arbetet våra partners gör spelar därför stor roll för folkhälsan, säger han.

Arrangörer för konferensen är IOGT-NTO-rörelsens Internationella Institut. Från Sverige deltar Sara Heine, verksamhetschef för IOGT-NTO, Per-Åke Andersson, programsekreterare och Kristina Sperkova, programansvarig på institutet.

Dela artikeln:
0