Alkohol överallt på Hultsfredsfestivalen

Av: Eva Ekeroth

Även i år kommer Hultsfredsfestivalen att få servera alkohol på hela festivalområdet, trots polisens och länsstyrelsens protester, enligt Barometern idag. Polisen och länsstyrelsen anser att det är ett brott mot alkohollagen, medan arrangören tror sig kunna se till att lagen följs. 

Genom att betrakta hela festivalområdet som en enda serveringsyta har politikerna i Hultsfred kunnat ge ett tillstånd för alkoholservering på hela området, inte som brukligt på en avgränsad yta kring försäljningsstället.

Den tyska festivalarrangören har vidtagit en del åtgärder som ska förbättra situationen jämfört med förra året.

– Man ska bland annat ha egna ordningsvakter, säger Lars Rosander (C), kommunalråd i Hultsfred till Barometern. Ungdomar under 20 år ska också ha andra armband än äldre vilket ytterligare förtydligar och effektiviserar urvalet. Man ska också se till att så kallade överserverade personer inte får tillgång till ytterligare alkohol på området.

Enligt Barometern motsätter sig inte heller oppositionen alkohol serveringen.

– Jag var själv kritisk tidigare mot att bryta mot alkohollagen igen, säger oppositionsrådet Mattias Wärnsberg (S). Men festivalarrangörens egna åtgärder för att övervaka det hela verkar övertygande. Naturligtvis kommer alkoholhandläggaren också att göra en tillsyn för att se att det fungerar.

Närpolischefen är dock av en annan uppfattning.

– Jag är fortfarande tveksam till det hela, säger han till Barometern. Men det är kommunen som ger tillståndet. Jag kan bara hoppas att allt går bra. Om några veckor har vi facit i hand.

Eva Ekeroth

 

 

 

Dela artikeln:
0