Borås – bästa kongresstaden på länge?

Okej, efter bara 36 timmar i staden drar jag kanske förhastade slutsatser, men jag tror att Borås har alla förutsättningar att genomföra riktigt bra kongresser för IOGT-NTO-rörelsen nästa sommar.

  • Allt är nära. Planen är att kongresserna ska hålla till mest på Grand Hotel och på Sven Eriksson-gymnasiet – som ligger hundra meter från varandra. Inom en radie på ytterligare 100-150-meter ligger resecentrum, centralstationen, huvuddelen av Borås centrum, stadsparken och badhuset.
  • Intresset i distriktet är stort. När man arrangerade att möte för medlemmar som var intresserade av att hjälpa till med kongresserna räknade man med att ett femtiotal skulle dyka upp – det kom nästan tre gånger så många.
  • Helgens arrangemang, med nästan 300 deltagare från landets distriktsstyrelser, har flutit på alldeles utmärkt. Att man bokat gypsy punk/kletzmer-bandet Räfven till lördagskvällen tyder dessutom på både smak och gott omdöme.

Dessutom är det en fin stad. Att man gillar skulpturer är ju välkänt, men dessutom är själva stadskärnan runt ån… trevlig. Det blir bra det här.

Mer från Accent