Politikbevakning 2.0

Jag brukar tjata rätt mycket om sociala medier och hur de förändrar journalistiken. De förändrar också arbetsmetoderna. Slogs alldeles nyss av hur jäkla mycket bättre och enklare det har blivit.

Accent bevakar bland annat alkohol- och narkotikapolitiska frågor. Nu i helgen håller Folkpartiet landsmöte och på dagordningen står bland annat ett par motioner om gårdsförsäljning av alkohol. Ställningstagandet är viktigt – frågan bereds ju just nu i regeringskansliet.

Förr hade jag behövt åka till Karlstad och sitta med i förhandlingslokalen för att bevaka detta på ett bra sätt. En hel helg borta från familjen.

Nu kunde jag istället följa twitterflödet (#FPlandsmöte) med ett halvt öga under dagen och hoppa in på webbsändningen lagom tills debatten om gårdsförsäljning drog igång. Kvar hemma i vardagsrumssoffan, med Milan-Palermo på teven i bakgrunden, kunde jag följa debatten och göra mina anteckningar.

På Twitter kunde jag ofta plocka upp talarnas namn om jag missade i sändningen. Dessutom såg jag på Facebook att IOGT-NTO:s pressekreterare Nina Svensson följde sändningen samtidigt, och vi kunde diskutera det som hände direkt.

Stora delar av artikeln var skriven när debatten avslutades. Mindre än två minuter efter beslutet låg den ute på webben. Och jag sitter fortfarande i tevesoffan hemma med familjen.

Mer från Accent