Länkar och kommentarer – 8 februari 2011

  • Bio National ska säljas
    Ytterligare en IOGT-NTO-lokal försvinner ur organisationens ägo. Någon berättade att hälften av lokalerna försvunnit på tio år. Många av dem i glesbygd där verksamheten mer eller mindre försvunnit – problemet är väl att vi aldrig hör talas om nyetableringar i storstadsområden.
  • Flipboard CEO Mike McCue on How Chasing Page Views Has Corrupted Journalism
    ”The problem with journalism on the Web today is that it’s being contaminated by the Web form factor.” Ja, som sagt, att jaga snabba klick och prestera bra journalist går inte nödvändigtvis ihop.
  • What is IPv6? And Why Should We Care? [Infographic]
    Snygg infografik om IPv6. Kan ju vara läge att läsa på nu när de gamla IP-adresserna har tagit slut. Vi vill ju inte att internet ska GÅ SÖNDER!
  • Fujifilm confirms Finepix X100 ship date, price and accessory line for US market
    Det här är den första kompaktkameran på ett tag som jag blir sådär grymt sugen på. Ska bli intressant att se hur den presterar när det kommer ut fler bilder tagna med den.
  • Slaget om serveringstiderna…
    Intressanta siffor om kopplingen mellan femöppet och våld från polisen i Göteborg.
  • Alkohol – ett hinder för utveckling – Svenska missionsrådet
    Ytterligare en biståndsorganisation som har greppat att alkohol i många fall är ett rejält hinder för utveckling. Bra, bra.
  • Liten välfärd utan frivilliga
    Hanna Hallin och Mattias Claesson om föreningslivets ofta bortglömda bidrag till välfärden: ”…vi tycker att ministrarna missar en av de allra viktigaste grundstenarna och orsakerna till den framgångsrika svenska välfärden: det civila samhällets bidrag och roll. Var nämns och lyfts de hundratusentals föreningarna fram som en bidragande orsak till att det faktiskt går så bra?
  • Those Non-Profit Packers
    Vinnarlaget i Super Bowl ägs av lagets fans. Ingen får äga mer än 200 000 aktier, kontrollen ska vara delad. Ganska fint.
  • Veckan som gick – vecka 5 « Same Same But Different
    Jerry Sifwer kommenterar #journalistroll: ”Istället för att sträva efter att vara först med det senaste så kan istället journalistiken bli bäst på det viktigaste. I ett sådant paradigm kan journalistiken samexistera med internet och faktiskt behålla (och till och med utveckla) sin yrkesstolthet och därmed sitt värde.”

Mer från Accent