Länkar och kommentarer – 4 februari, 2011

  • ALCOHOL REPORTS: Calling Time: Why SABMiller Should Stop Dodging Taxes in Africa
    Hittade just tillbaka till den här länken. Hade tänkt skriva om det här i december men tappade spåret. Det handlar om hur SABMiller säljer öl i Afrika men trixar så att de berörda länderna blir av med nästan alla skatteintäkterna. Sä fult, på så många nivåer.
  • Anna SernerFörhandsprövning bra tycker BBC
    Beror inte det på att public service helt enkelt har en svagare ställning i Storbritannien än här? Man ligger lågt för att slippa ännu värre regleringar?
  • Riksdagen sa ja till effektivare narkotika- och dopningslagstiftning | ActNow.nu
    SD röstade som enda parti emot de nya lagarna på narkotikaområdet. Intressant.Ur innehållet: ”Polis och tull ska kunna beslagta substanser som kan användas i missbrukssyfte. Åklagare kan sedan besluta att den beslagtagna substansen ska förstöras. Syftet är att hindra spridningen av farliga substanser som är på väg att klassas som narkotika eller hälsofarlig vara. Folkhälsoinstitutet och Läkemedelsverket får möjlighet att beställa misstänkta substanser inom sina respektive ansvarsområden.”
  • Vegetarian recenserar Matrevolutionen
    Den här boken ligger på hyllan och väntar på läsning. Har följt hans blogg sedan i somras och tappat 24 kg genom att följa hans råd. Jo, det är LCHF det handlar om förstås.
  • Social health solutions
    Jag tror att det ligger mer i det här än man kan tro. Sociala faktorer (ensamhet till exempel) leder de facto till ohälsa. Tog man hänsyn till det i vissa lite-vin-varje-dag-är-bra-för-hälsan-undersökningar skulle de visa andra resultat.
  • Basecamp Mobile
    Nya webbappen för Basecamp fungerar minst lika bra som de ”riktiga” appar som finns, om inte bättre. Gillar! (Vi använder Basecamp för vår redaktionella planering – vad som ska vara i vilket nummer och vem som skriver etc.)
  • Anders Mildner om #journalistroll – live på lördag
    Anders Mildner kör presentationen från JMK en gång till – den här gången också via webben. Diskussionen fortsätter. Häng med på lördag, det är väl spenderad tid om man är det minsta intresserad av journalistik.

Mer från Accent