Sommarrevy med IOGT-NTO gjorde succé i Sandviken

  • Relaterad läsning

Av: Maria Zaitzewsky Rundgren

Under augusti har IOGT-NTOs teaterförening i Sandviken satt upp en sommarföreställning utomhus ”Sandviken i Göranssons fotspår” – bland annat som ett led i firandet av Sandvikens 150-årsjubileum. Sammanlagt tre föreställningar visades i början av månaden.

Lf 200 Vänskapsbandet skapade manus, kulisser, kläder och rekvisita. De byggde upp miljöerna på innergården, i bostadsområdet Nya Bruket, där föreningen har sitt hus i Sandviken och hyrde en riktig läktare. Sammanlagt har ett trettiotal medlemmar spelat alla roller, fixat ljud och ljus. Arbetet med kammarspelet, vars andra halva också innehåller sång och musik, har pågått sedan januari.

Handlingen kretsar kring den lokale profilen konsul Anders Petter Göranssons liv. Scenen är en fest i matsalen där släkten är samlad. Året är 1828. Spelet varade i en timme, följt av en kaffepaus . Föreställningens sista del handlade om livet i bruksmiljö under krigsåren och avslutades med dagens ungdom som kom in på scenen med våra moderna ”under”; datorer och mobiltelefoner.

-Vi har fått väldigt positiva reaktioner från publiken, säger manusförfattaren Ingrid Nilsson, som initialt var orolig för regn och för att något skulle gå snett. Men allt gick över förväntan.

-Det blev perfekt och vi rev ner mycket applåder och skratt. Några tyckte att vår revy var lika bra som Eva Rydbergs!

Maria Zaitzewsky Rundgren

Dela artikeln:
0