Miljonlotteriet vill dra in pengar till sommarlovsaktiviteter genom ny lott
Foto: Miljonlotteriet

Miljonlotteriet vill dra in pengar till sommarlovsaktiviteter genom ny lott

Från och med i morgon (den 30 april) fram till den 31 augusti är det möjligt att köpa skraplotten Miljonlotteriet Sommarlov. Hela överskottet går oavkortat till IOGT-NTO-rörelsens sommaraktiviteter och bidrar därmed till att fler kojbyggarläger, badutflykter, filmfestivaler och annat skoj kan arrangeras.
Av: Maria Zaitzewsky Rundgren

– Alla barn är värda ett härligt sommarlov. Men vi vet att det finns barn som lever i hem där alkohol skapar otrygghet eller i familjer med små ekonomiska resurser. Då kan sommarlovet känna väldigt långt och ensamt. Mycket stängs ner under sommarmånaderna och därför är det viktigt att erbjuda barn roliga aktiviteter. IOGT-NTO gör ett viktigt och gott arbete för att ge alla barn ett bra sommarlov och det vill vi stötta, säger Åsa Fredriksson, kommunikationschef på Miljonlotteriet.

Hon tillägger att sommarlovet är något som de flesta har starka emotionella kopplingar till. Det handlar ofta om fina minnen som berör. Det vill man så klart att alla barn ska få uppleva.

– Det är tredje året vi säljer den här lotten och förra året sålde den  väldigt bra. Vi har märkt att öronmärkta lotter som går till ett speciellt ändamål är lätta att sälj, eftersom budskapet är tydligt. När folk förstår att pengarna går till en bra sak, känns det bättre om man inte skulle vinna på sina lotter, säger Åsa Fredriksson.

Lotten kostar 20 kronor och högsta vinsten är 2 miljoner kronor.

Dela artikeln:
0