Majoritet av svenska tonåringar vill att föräldrar pratar om alkohol
Foto: Eva Ekeroth

Majoritet av svenska tonåringar vill att föräldrar pratar om alkohol

En färsk undersökning som IQ har genomfört visar att åtta av tio ungdomar mellan 14-16 år tycker det är bra om föräldrar pratar med tonåringar om alkohol.
Av: Maria Zaitzewsky Rundgren

Tre av fyra tycker dessutom att det är bra om föräldrar förbjuder alkohol under 18 år. Nu skickar IQ – för första gången – ut 95 000 exemplar av boken Tonårsparlören till alla föräldrar vars barn fyller 14 år under 2013. Tidigare år har Tonårsparlören skickats ut av Folkhälsoinstitutet.

Tanken med Tonårsparlören är att ge föräldrar verktyg att prata om alkohol, i synnerhet inför helger som valborg, midsommar och skolavslutning, då många unga dricker för mycket.

-Boken är omarbetad och reviderad. Dessutom har vi en hemsida där man också kan gå in och läsa. Syftet är att ge föräldrar kunskap, råd och tips. Vi vet att många föräldrar redan nu pratar med sina barn. Men det kan vara svårt att veta hur man ska göra för att få till en bra diskussion, säger Magnus Jäderskog, vd på IQ, och berättar att Tonårsparlören är tänkt att fungera som en uppslagsbok, där man kan hitta information om hur man ska agera vid festivaler, föräldrafria fester och andra alkoholstinna sammanhang.

Mer info finns på www.tonårsparlören.se

 

Dela artikeln:
0