Karlstad laddar för kongressen 2017

Nästa sommar är det dags för kongress, denna gång i Värmländska Karlstad. Vi bjuder på en förhandstitt på kongresslokalerna
Av: Maria Zaitzewsky Rundgren

Vi känner oss väldigt entusiastiska och har just kavlat upp ärmarna och börjat planera allt som ska ske nästa sommar. Responsen har varit bra och vi har haft en fin uppstart inför kongressen 2017, säger kongressgeneralen Monica Ståhl.

Hon är glad att Karlstad åter få stå som värd för IOGT-NTO-rörelsens kongress, som kommer att äga rum 27 juni till 2 juli. Sist det begav sig var 1987. Och hon tycker det är roligt att alla förbunden är tillsammans under samma tak. Även NSF kommer att finnas i Karlstad, men hålla till på Ransberg.

 

Också kongress-loggan gör Monica Ståhl entusiastisk.

– Jag hoppas att folk ser att det är en skogsstjärna! Vi är väldigt nöjda och hoppas kunna sätta avtryck i Karlstad under kongressdagarna, att värmlänningarna ska se att vi finns. Vi kommer att vara synliga med loggan, flaggor och skyltar, vilket förhoppningsvis väcker frågor och nyfikenhet.

 

Kongresslokalen är det stora konferenscentret, Karlstad Congress Culture Center, vid Klarälven.

– Den ligger centralt och vackert, så detta kommer att bli en ”nära” kongress, vilket innebär att man kommer att kunna gå till fots nästan överallt. Mycket är på gångavstånd, säger Monica Ståhl.

 

Monika Ståhl. Foto: Mats Jansson

Monika Ståhl. Foto: Mats Jansson

Hon håller tummarna för en välbesökt kongress och att minst 1000 deltagare kommer för att vara med i förhandlingar och på andra aktiviteter samt njuta av allt som Karlstad och Värmland har att erbjuda.

– Kongressen är bland annat granne med Lerin-muséet och det finns många fina utflykter man kan göra här. Så även den som inte sitter i förhandlingar kan hitta roliga saker att göra. Programmet är ännu inte klart, men vi vet att det blir ett välkomstmingel första kvällen, säger Monica Ståhl.

 

Hon berättar att 2017 års kongress blir mer digital än någonsin. Man kommer att göra uppdateringar på Facebook, twittra och sprida information via sociala medier.

– Vi har en positiv känsla för kongressen redan nu!

Dela artikeln:
0