IOGT-NTO firar 70 år i Sillvik

I år är det 70 år sedan det vackert belägna Sillvik utanför Göteborg togs över av IOGT-NTO, vilket förstås har firats med pompa och ståt i sommar.
  • Relaterad läsning

Av: Maria Zaitzewsky Rundgren

Då, 1942, var det en gammal fiskestuga, med varken rinnande vatten eller el. Flera loger var med och la grundplåten till det som skulle komma att bli det populära sommarhemmet. I dag blomstrar Sillvik och är ett sommarhem som under vår, sommar och en bit in på hösten erbjuder aktiviteter som midsommarfirande, bingo, kräftskiva, tipspromenader och skärgårdskvällar med sång och musik. Efter en försäljning av en annan fastighet har Sillvik dessutom kunnat renoveras.

-Nu är det jättefint här och stället är väldigt populärt bland framför allt medlemmar, som gärna firar sin semester här. Många kommer tillbaka år efter år, säger ordföranden Hanna Rönnmark.

Hon berättar att sommarhemmet består av fem uthyrningsenheter, vilket innebär att det fungerar som ett vandrarhem. Här kan man hyra in sig veckovis – och medlemmar får rabatt. Det går riktigt bra för anläggningen. Många vill engagera sig och beläggningen är god.

-Framtiden ser ljus ut. Vi kommer att fortsätta på inslagen väg.

Själva 70-årskalaset gick av stapeln den 4 augusti. Då firades Sillvik med bland annat bildspel, mingel, grillning, kaffe och tårta.

Maria Zaitzewsky Rundgren

Foto: Mathias Lövström

 

Dela artikeln:
0