IOGT-NTO arrangerar cruising i Dalarna

Av: Eva Ekeroth

I maj nästa år anordnas en nykter cruising i Dalarna. Det är IOGT-NTO i Orsa som står bakom arrangemanget.

I Dalanytt i P4 rapporteras idag om en ny cruising som ska äga rum i Dalarna nästa år. Under cruisingen har deltagarna chans att vinna en veteranbil – om de håller sig nyktra.

− IOGT-NTO föreningen i Orsa har många bilintresserade medlemmar. Vi har tröttnat på att alkohol alltid förekommer på evenemangen. Nu tänker vi anordna en cruising dit folk vågar ta med både sina barn och sina fina bilar, säger Sandra Eriksson, som är drivande i projektet, till Accent.

Hon berättar att hon varit på många evenemang dit deltagarna inte vågat ta med sina finaste bilar av rädsla för att få dem förstörda av berusade personer.

För att motivera deltagarna att inte dricka anordnas en tävling i samband med cruisingen. Priset är en veteranbil som föreningen köpt in.

− Vad det är för bil avslöjar jag inte. Det är hemligt än så länge, säger Sandra Eriksson.

Ska man vara med och tävla om bilen måste man blåsa nyktert under hela cruisingen, vare sig man kör själv, är passagerare eller åskådare.

Cruisingen kommer att genomföras den 25 maj nästa år. Rutten kommer sannolikt att gå runt Orsasjön, men det är inte helt fastställt ännu.

Eva Ekeroth

 

 

Dela artikeln:
0