Demokrativecka i Falun engagerar IOGT-NTO

Från och med onsdag den här veckan och fem dagar framåt pågår en demokratisatsning i Falun i Dalarna, efter ett fullmäktigebeslut. IOGT-NTO är med.
Av: Maria Zaitzewsky Rundgren

-Nästa år blir ett supervalår med kommunalval, riksdagsval och EU-val. Tanken med den här demokrativeckan är att stärka människor i sitt engagemang för demokratin, att valdeltagandet ska öka och medborgarperspektivet utvidgas, säger Anna Fält, styrelseledamot i IOGT-NTO lf92, samt ledamot för socialdemokraterna i Falun.

Förhoppningen är att nå nya grupper och få fler att delta aktivt som medborgare. Det görs genom en rad aktiviteter. På Gamla Elverket, som drivs av IOGT-NTO, kommer ABF, Socialdemokraterna och IOGT-NTO att samarbeta, bland annat kring en skaparverkstad med drama.

IOGT-NTO, Junis och UNF kommer också att medverka vid alla de bord som ställs upp i Falun med information om valen och demokratifrågor.

-Vi kommer att vara synliga och närvarande med information om vår verksamhet och vilka vi är, säger Anna Fält, som förstås hoppas på en fullmatad och uppskattad demokrativecka i Falun.

Dela artikeln:
0