Almedalsdrinken tillbaka – här har du receptet

Almedalsdrinken tillbaka – här har du receptet

Nu är det dags för årets upplaga av Almedalsdrinken, som innehåller bland annat citron och hallon. Succén från förra året kommer förhoppningsvis att upprepas i och med att drinken kommer att serveras på fler ställen.
Av: Maria Zaitzewsky Rundgren

Under Almedalsveckan förra året gjorde den alkoholfria Almedalsdrinken succé. Den serverades på uteställen och mingel i Visby och fick PR-byrån Westanders pris ”Hetast i Almedalen”. Nu är det dags för en ny Almedalsdrink med ett nytt recept. Finalisten i Årets Bartender 2013, Örjan Åstrand, har tagit fram drinken som innehåller hallon, citron, hallonsaft, flädersaft och bubbelvatten.

– Efterfrågan på bra alkoholfria alternativ under Almedalsveckan är stor och Almedalsdrinken hjälper till att fylla det behovet. Vi tycker det är självklart att drinken ska finnas med i år igen, med en ny och fräsch smak. Almedalsdrinken 2013 ska vara ännu mer tillgänglig för att fler ska kunna pröva den och vi jobbar nu med att få fler uteställen att servera den. Vårt mobila drinkteam kan dessutom erbjuda drinken på mingel och andra öppna arrangemang, säger Linda Engström, talesperson Almedalsdrinken.

Bakom Almedalsdrinken står ett närverk av organisationer, bland andra IOGT-NTO, CAN, Blå Bandet, UNF, NBV Och Smart Ungdom.

Almedalsdrinken – så blandar du den:

0,5 dl hallon

2 cl färskpressad citron

1 cl outspädd hallonsaft

2 cl outspädd flädersasft

Mineralvatten

Mosa hallonen och tillsätt safterna. Fyll på is och mineralvatten. Rör om och servera med en citronskiva.

 

 

Dela artikeln:
0