18-årsgräns på Miljonlotter

Av: Maria Zaitzewsky Rundgren

Från och med den 1 januari 2011 måste man vara 18 år för att köpa Miljonlotter i butik och via föreningsförsäljning. Det har spelbranschen enats om. Miljonlotteriet har sedan tidigare haft en 18-årsgräns på lotter som säljs via prenumeration och internet. Nu införs den alltså vid all försäljning.

-För oss är det viktigt att ta ett socialt ansvar, det ligger i vår verksamhets natur där överskottet går till att förbättra samhället genom IOGT-NTOs arbete mot alkohol, droger och våld bland barn och ungdomar, säger Ludwig Alholt, vd på Miljonlotteriet och tillägger att man, genom beslutet att införa en åldersgräns vid köp av lotter i butik, visar att man tar arbetet med spelansvar på allvar.

18-årsregeln applåderas av Spelinstitutet. Där pekar man på att forskning visar att tidig debutålder på spel ökar risken för att utveckla spelproblem som vuxen.

Miljonlotteriet är i dag Sveriges näst största skraplotteri. Överskottet från verksamheten går till IOGT-NTOs arbete mot alkohol och andra droger bland barn och ungdomar.

Maria Zaitzewsky Rundgren

Dela artikeln:
0