Carolina Hytter bjuder på musikalisk pepplista
Foto: Nathalie C. Andersson

Carolina Hytter bjuder på musikalisk pepplista

Carolina Hytter lyssnar mycket på musik för att sortera sina tankar och känslor. #Nykterfrizon har inspirerat henne att skapa en spellista på spotify i syfte att peppa och stärka.
Av: Ulrica Ambjörn

På listan, som heter #nykterfrizon efter IOGT-NTO-rörelsens facebookgrupp, finns hittills dryga 30-talet låtar med allt från klassiker som Leslie Gores You Dont Own Me och Aretha Franklins Respect, till svenska 70-talsgruppen Röda bönors Sången om sexualmyterna, Miriam Bryants Allt jag behöver och Full patte-systrana Bianca & Tiffanys Kronlöfs Systerskap. Carolina Hytter bjuder också in andra att lägga till sina favoriter.

Carolina Hytter. Foto: Eget

– Jag utgår ju från mina tankar och känslor när jag väljer låtar, så jag vill bjuda in andra att bidra med sina perspektiv så att vi kan dela våra musikupplevelser, säger hon.

 

Carolina Hytter är administrativ sekreterare i Ungdomens nykterhetsförbund, UNF, och jobbar från hemmet i Tierp, sex mil norr om Uppsala. Där är hon också aktiv i styrelsen för IOGT-NTO-föreningen Svensken, som bildades redan på 1890-talet. Carolina Hytter har 20 år i IOGT-NTO-rörelsen bakom mig.

– Jag började med teater i Junis i 10-årsåldern, och sedan har det fortsatt. I dag jobbar jag bland annat med integrationsfrågor i föreningen, berättar hon.

 

Spellistan #nykterfrizon vill hon ska ge pepp och kännas stärkande.

– Det handlar om rätten till sitt eget liv, och sin egen situation, säger hon.

Spellistan #nykterfrizon.

Dela artikeln:
0