MHF lanserar film om rattonykterhet
Bild från filmen.

MHF lanserar film om rattonykterhet

I dag lanserar MHF kampanjfilmen ”Slutet på början". Den kommer att visas på SF:s biografer och på SVT:s Anslagstavlan. Se filmen nedan.
Av: Maria Zaitzewsky Rundgren

Unga som kör berusade har en kraftigt höjd olycksrisk jämfört med nyktra förare och tanken med kampanjfilmen är att nå ungdomar med budskapet att de riskerar att missa ett helt livs fantastiska upplevelser om de kör alkoholpåverkade.

I filmen får man följa en mans liv baklänges genom livet, från att han som 80-åring tittar ut över en futuristisk värld tills i dag när han är 18 år och omkommer i en bilolycka. Under resans gång får han uppleva kärleken, egna barn, gifta sig och att vara den första mannen på mars.

– MHF arbetar för att ingen ska dö av rattfylleri. Filmen ”Slutet på början” visar tydligt och klart varför det är värt att kämpa för, säger Arne Winerdal, vd på MHF, Motorförarnas Helnykterhetsförbund.

Ur egna erfarenheter

Filmen är sprungen ur regissören Fredrik Davidssons egna erfarenheter. Som ung var han med om att några vänner körde hem efter en fest. Flera av dem omkom i en bilolycka. Smärtan etsade sig fast och han kände att han ville nå ut med budskapet; drick inte när du kör bil! för att förhindra att fler drabbas av samma öde. Han kontaktade MHF för att få ut sin film, som alltså kan ses på biografer och på SVT:s Anslagstavlan.

– Jag ville skapa en känsla i filmen kring de härliga, fantastiska stunder som alla vill vara med om i livet. Allt det som man riskerar att gå miste om när man sätter sig i bilen onykter, säger Fredrik Davidsson.

Filmen har flera externa sponsorer, bland andra Michelin och Volvo Trucks.

Se filmen här:

Dela artikeln:
0