Nykterhet

Hur kommer det sig att IOGT-NTO finns med på Pride, Jonas Svensson?

När årets Pridevecka äger rum i början av augusti finns IOGT-NTO och UNF med i ett av tälten i Kungsträdgården.

– Jag tycker att det är viktigt att IOGT-NTO finns med i många sammanhang, inte minst det här, säger Jonas Svensson, en av medlemmarna i Stockholm som kommer att bemanna tältet under veckan. Bland HBT-personer är både alkoholkonsumtionen och narkotikaanvändandet högre än i befolkningen i stort så vi kan nog göra lite nytta.

– Dessutom är Spendrups en av festivalens huvudsponsorer och vi kan visa på ett alternativ till alkoholnormen. Att vi är där visar också på att vi tar våra grundsatser om allas lika rätt på allvar.

Vad kommer ni att göra i tältet?

– Vi kommer att informera om nykterhetsrörelsen, dela ut lappar med numret till IOGT-NTO:s rådgivningstelefon och förhoppningsvis värva en och annan medlem. Men vi håller just nu på att planera vilken typ av aktiviteter vi ska ha för att folk ska stanna till och bli intresserade.

Har IOGT-NTO varit med förr?

– Ja, vi har funnits på plats några år. Senast IOGT-NTO var med var 2009 då min lokalförening deltog tillsammans med NBV. I år hoppas jag att vi blir riktigt många som deltar och visar vilken stor folkrörelse IOGT-NTO är.

Festivalen har i år temat “öppenhet” det kommer vara gratis inträde till festivalområdet som flyttat in Kungsträdgården i centrala Stockholm.

Pierre Andersson

Fotnot:
Om du vill veta mer om IOGT-NTO:s medverkan och är intresserad av att hjälpa till i tältet kan du kolla här.
Mer information om Stockholm Pride hittar du här.

Mer från Accent