Nykterhet

1,2 miljarder från Miljonlotteriet sedan millenieskiftet

Sedan millenieskiftet har Miljonlotteriet genererat ett överskott på 1,2 miljarder kronor till IOGT-NTO-rörelsens verksamhet. Ludwig Alholt, lotteriets VD, presenterade under onsdagseftermiddagen verksamheten och tryckte hårt på spelansvar.

– Det känns fantastiskt att kunna stöda IOGT-NTO-rörelsens fantastiska verksamhet på det här sättet, säger Ludwig Alholt.

De senaste åren har Miljonlotteriet dock märkt av en ökad konkurrens, inte minst från Postkodlotteriet som satsat stora resurser på att etablera sig i Sverige. En del av satsningen för att behålla marknadsandelarna är att utveckla fler spel via internet.

– Spel via internet är inte utan problem, men vår ambition är att bli bäst på spelansvar. Internet skapar också möjligheter, till exempel när det gäller att kunna informera kunderna och begränsa spelandet. Spelansvaret står mitt på bordet när vi fattar beslut i alla frågor.

Under kongressen behandlas en motion som föreslår att Miljonlotteriets internetspel ska läggas ner. Motionären vill också att kongressen ska besluta att spel är ”beroendeframkallande och en drog”. Förbundsstyrelsen menar att den typ av spel som Miljonlotteriet erbjuder på nätet inte generellt kan klassas som riskspel och pekar just på lotteriets omfattande spelansvarsprogram.

Pierre Andersson

Mer från Accent